Цацаров поиска отстраняването на военен следовател, заработвал като букмейкър

0
130
Сотир Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: Прокуратура на Република България

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняването на майор Георги Петров от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София. Причината – майор Петров е осъществявал възмездна букмейкърска дейност, което е несъвместимо със заеманата длъжност в орган на съдебната власт.

Искането се основава на информация, събрана при извършена от Военно–апелативна прокуратура проверка.

Тя е установила, че след успешно завършено обучение за букмейкър, след 27.04.2018г. и към настоящия момент майор Георги Петров работи като такъв по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в букмейкърски пункт на „Евробет“ ООД. Военният следовател Петров извършва дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри в полза на „Евробет“ ООД и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5% от брутната сума по направените залози.

Проверката е установила също, че майор Петров е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга и е разпространявал от името на „Евробет“ ООД и билети за моменталната лотарийна игра „Лотария България“ срещу месечно възнаграждение в размер на 6% от стойността на продадените лотарийни билети.

Главният прокурор Сотир Цацаров настоява Прокурорската колегия на ВСС да вземе решение за освобождаването на майор Георги Петров му от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София, тъй като осъществяваната от него възмездна букмейкърска дейност е несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт, съгласно чл. 195, ал.1 т.4 от Закона за съдебната власт, поясняват от Прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments