Трима души са настанени в хасковската болница със съмнения за коронавирус

0
323
Болница
Болница. Снимка: Pixabay

Трима души са настанени в хасковската болница със съмнения за коронавирус. Болните са се завърнали от чужбина и заради риска да са носители на заболяването са изолирани в Инфекциозното отделение до отхвърляне на диагнозата.
Техните проби са били изпратени в Националната референтна лаборатория за изследване, предаде „бТВ“.

Двама от болните са семейство, което е било на почивка в Тайланд. А третият е мъж, който се е завърнал от Шри Ланка, където е работил. Той е у нас от 22 януари. В началото на февруари след снимка с рентген му е била поставена диагнозата плевмония. Заради рисковата държава, от която идва, е бил изолиран.

Според началника на Инфекциозното отделение д-р Красимира Кинова не става въпрос за коронавирус, но това не може да бъде доказано преди да са излезли резултатите от изследването.

Както Искра.бг ви съобщи миналата седмица още две жени бяха поставени под наблюдение в болница заради съмнения за коронавирус. Едната също се беше завърнала от Тайланд.

Вчера пък мъж, кацнал от Китай, беше изолиран в болницата „Света Марина“ във Варна. Става въпрос за моряк, който е бил заварчик на кораб близо до Шанхай. Там има много случаи на заболели от коронавируса.

Той беше приет в болница с температура и болки в гърлото. Очаква се неговите резултати да бъдат оповестени днес.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments