Три нови програми в геолого-географския факултет на СУ в Бургас от тази година

0
62
Факултет
Факултет в Бургас. Снимка: Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Геолого-географският факултет /ГГФ/ добавя още три нови магистърски програми към възможностите за обучение в бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Те са в професионално направление 4.4 „Науки за земята“ и имат за цел подготовка на специалисти за справяне с проблемите, предизвикани от измененията на климата и промените на водните ресурси. С това програмите на ГГФ в изнесана форма на обучение, от които бургаските студенти могат да избират, стават осем.

„Изменение на климата и управление на водите“
„Управление на природната среда и рискови процеси“
„Геоморфология“
Регионално развитие
Развитие и управление на селските райони
Регионална сигурност
Управление на човешките ресурси
Приложна геоинформатика

Всички магистърски програми са в задочна форма и се предлагат за „специалисти“ и „неспециалисти“. Кандидатстването започва през втората половина на месец август. Допълнителна информация за програмите, сроковете за кандидатсване може да бъде получена на интернет страницата на филиала и на място в офиса на СУ, разположен в Културен дом НХК, всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа.

СУ „Св. Климент Охридски“ и неговия Геолого-Географския факултет е единственото висше училище, което е подготвяло и подготвя магистри по геоморфология. В последните години геоморфоложките изследвания са част от комплексните анализи на средата (заедно с климатоложките и хидроложки изследвания) във връзка с устойчивото развитие на дадени региони.

За повече ред и чистота в Бургас: Предлагат по-строг контрол и санкции за нарушителите

 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments