Традиционното „Българовско шествие“ ще се проведе на 3 март в Бургас

0
95
"Българовско шествие"
„Българовско шествие“

За пета поредна година на 3 март ще се проведе традиционното „Българовско шествие“ в Бургас, съобщават с радост семейство Карашеви, които стоят зад прекрасната инициатива.

Организаторите на събитието приветстват:

„Да отбележим националния празник и почетем паметта на всички онези, загубили живота си за Освобождението на България! Нека всички развеем гордо българските знамена и да повдигнем заедно духа си!“

Авто-мото шествието ще тръгне в 10:00 ч. от вътрешния паркинг на Морската гара, ще премине през града под полицейски ескорт и ще се насочи в посока град Българово, през квартал „Ветрен“.

Всички желаещи да се включат с автомобилите си могат да заповядат в 09:00 ч. на уговореното място за правилно и безпроблемно нареждане на колоните от автомобили и мотори. Там, с кратък поздрав, те ще бъдат посрещнати от странджанските джура гайди и тъпани.

„Тази година мотористи на Морска гара, преди да дойде основната група, няма да се допускат. Идеята е точно това надграждане и грешки, които искаме да изчистим от минали години. Когато пристигнем в Българово, там, за няколко секунди, когато се наредим всички мотористи на площада, ще имаме възможност да почетем зверски изкланите българи с рева на нашите мотори!“, обясни Атанас Киров, президент на „New Race MMC“.

След пристигането в Българово, ще се образува пешеходно шествие, отново под звуците на Странджа, към храм „Св. Атанасий“, за полагане на цветя и венци.

С оглед масовото мероприятие е желателно присъстващите да носят предпазни и защитни средства, както и да се спазва редът, дисциплината и правилата по време на придвижването в колона.

Специално към мотористите: 08:30 ч. на ул. „Крайезерна 79“ – AK Customs „Авто Карашев“.

На събитието не се допускат партийни или противопартийни лозунги и знамена. Всеки нарушител на правилата ще бъде отстраняван от събитието от стюардите и органите на реда.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments