Татяна Дончева: Трябва да преосмислим дали „мутри вън“ да продължи да съществува в името ни

0
137
Татяна Дончева
Снимка: Татяна Дончева, Фейсбук

Има много малко оставащо време и вероятно трябва да се преосмисли дали „мутри вън“ трябва да продължи да съществува като част от името ни. Причината е, че то позволява да бъдат отправяни атаки срещу нас, които биха могли да бъдат спестени. Това заяви пред „БНТ“ лидерът на „Движение 21“, част от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, Татяна Дончева.

Тя изказа мнение, че ГЕРБ, макар и все още водеща политическа сила, е изгубила реално изборите, защото вече никой не желае да си партнира с нея. Тя „не е готова да се изправи срещу бизнесмени като Илчовски, които не са един или двама, и се брани като ранено животно с всякакви средства“, посочи Дончева.

Политическите формации, събрани в 45-то Народно събрание, са били наложително явление, тъй като те са сложили началото на края на ГЕРБ. Всички събития, на които станахме свидетели, са „носещата конструкция“ на така необходимата промяна в управлението у нас.

Татяна Дончева определи „Има такъв народ“ като „странно образувание“, в което членовете „нямат собствена воля, а се ръководят от командите, които получават“. Не изглежда партията да е готова да заеме ръководните позиции в България, смята лидерът на „Движение 21“. Странно е и това, че самият Трифонов не общува със собствените си народни представители.

Резултатите от парламентарния вот на 4 април, както и всичко, което видяхме след това, включително и поведението на парламента, свидетелстват, че Борисов не е недосегаем. Напротив, сигурна е Дончева. Има възможности „тази ерозия да продължи и да бъде той изчегъртан“.

Според Татяна Дончева служебното правителство, което предстои да бъде съставено, ще олекоти финансовата тежест, която задушава бизнеса. Немалка част от него ще се зачуди и ще преосмисли позициите си относно това дали да продължава да помага на Борисов.

По отношение на предстоящия вот на 11 юли, политикът каза:

„Смятам, че ВМРО, патриотите и Марешки са в една степен лишени от финансов ресурс. Не е лесно да отидеш два пъти на избори, след като си купувал гласове, използвал си един ресурс и си го изхарчил до край. Вижте Марешки какви разходи направи за два месеца и ще видите, че няма как да го повтори.“

Общи действия с ИТН и „Демократична България“ са абсолютно реални и могат лесно да се осъществят в името на благото на страната. Това е съвсем резонно и последните седмици го доказаха. Стана ясно, че разделящите ни досега предразсъдъци, са силно преувеличени, заключи Дончева. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments