Тържествено отбелязване на 169-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов в Пловдив

0
23
Стефан Стамболов
Стефан Стамболов. Снимка: Община Пловдив

Тържествено отбелязване на 169-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов в Пловдив, съобщиха от Общината.

Това ще се случи на 31 януари от 11:00 часа в Пловдив с военен ритуал и полагане на венци и цветя ще бъде отбелязана 169-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов.

Това ще се случи на едноименния площад пред сградата на Община Пловдив. В тържественото честване ще се включат военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и членове на комитет „Родолюбие“.

Слово за държавника ще произнесе Радомир Чолаков – български юрист, народен представител в 45-то, 46-то, 47-то и 48-то Народно събрание на Република България. Водещ на церемонията ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Стефан Попов.

На честването на рождението на Стамболов се очаква да присъстват: кметът на Община Пловдив, народни представители, председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“ и началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, областна администрация, общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments