Търсят с Европейска заповед за арест убиеца на Димитър Малинов

0
118
Димитър Малинов
Димитър Малинов. Снимка: Facebook

30-годишен мъж е привлечен задочно като обвиняем от Окръжна прокуратура- Пловдив за убийството на Димитър Малинов от от град Стамболийски. За извършителя е издадена Европейска заповед за арест, тъй като той е извън пределите на страната. За залавянето му ще се разчита на активното съдействие от страна на партньорските служби в чужбина.

Това съобщиха на съвместен днес директорът на полицията ст. комисар Васил Костадинов, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Пловдив Ваня Христева и наблюдаващият делото прокурор Бойка Лулчева.

Още от момента на получаване на сигнала за изчезването на Димитър Малинов в полицията са извършени широк набор от целенасочени действия за установяване местонахождението на издирвания. Една от вероятностите, по която криминалистите работили е по лични съображения младият мъж да е решил да прекъсне временно контакт с роднините и приятелите си.

Надежда, че ще бъде намерен невредим дал и разказ на негов познат, че го е видял в Стамболийски ден след изчезването му, но впоследствие се е оказало, че има разминаване в датата на срещата.

Паралелно с това разследването било насочено и към събиране на данни, че ситуацията може да е с фатален край. След като в сряда напълно отпаднали основанията да се счита, че 25-годишният мъж е жив, е предприета мащабна специализирана операция с ангажиран голям ресурс от ОДМВР – Пловдив – служители от криминална и охранителна полиция, следови кучета, ползван е и дрон.

В хода на акцията е открито тялото на мъжа в района на землището на Цалапица, а при първоначалния оглед са установени следи от жесток побой. Същевременно са събрани и доказателства за съпричастност на определени лица към тежкото престъпление, спрямо които продължават да се изпълняват указанията на наблюдаващия прокурор.

На този етап от разследването са извършени множество по обем процесуални и следствени действия. Разпитани са 13 свидетели, направени са няколко огледи на местопроизшествие, претърсени са определени адреси, а иззетите веществени доказателства са приобщени към досъдебното производство.

От събраните данни е установено, че извършител на престъплението е 30-годишен мъж, който се намира извън  пределите на страната ни. Той е привлечен задочно в качеството на обвиняем за убийство с особена жестокост.

За тежко умишлено престъпление с тази правна квалификация законът предвижда наказание лишаване от свобода -„доживотен затвор” или „доживотен затвор без право на замяна” за срок от 15 до 20 години. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments