Търсят доброволци за конната база на Тракийския университет в Стара Загора, има и награда за труда

0
67
Конна база, Тракийски университет
Конна база. Снимка: Тракийски университет

Конната база на Тракийски университет има нужда от доброволци, награда за труда ще е безплатна езда, обещават от образователното звено. В момента в базата кипи усилена работа по освежаването и реновирането ѝ, както и по обновяването на някои от боксовете в базата.

Новото ръководство на Учебно-опитното стопанство и управителят на базата Младен Манев я поемат в не много добро състояние и се опитват с всички сили и средства да възвърнат красивия и облик, но нуждата от допълнителна доброволна работа обаче е сериозна.

Също така трябва и да се полагат ежедневни грижи за конете, за което всеки доброволец ще бъде награден с признателността, благодарността и любовта на едни от най-благородните и умни животни.

Базата разполага с 4 конюшни с общо 70 бокса, пясъчен и загрявъчен манеж с общ размер 80х100 м, 2 тревни загрявъчни плацове и сервизни сгради. Тя е разположена точно срещу летището и до „Фермер 2000“ и е постоянна тренировъчна база на учениците от спортното училище в града, които са под наем в едната конюшня.

Управителят Младен Манев сподели, че предвижда да се въведат първоначални уроци по езда, тренировки за професионалисти в класическите дисциплини и любителска езда.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments