Тъпани, гайди и народни танци – на фолклорния концерт по случай 24 май в Бургас

0
206

Фоклорен концерт в Бургас

С тъпани и гайди започна празничният фолклорен концерт „Книжовност и традиции“ на открита сцена „Охлюва“. Той е един от четирите, които са организирани от Община Бургас по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На красиво украсената сцена днес и на фона на ликовете на светите братя, първи на сцената се качиха Гайдарски състав към СУ „Добри Чинтулов“.

Изпълнението им беше последвано от това на децата от ТФ „Вълшебни ритми“ към ДГ „Вълшебство“, които демонстрираха как се играе ръченица.

Участие в тържеството взеха още от ДФФ „Шарени гайтани“ към ЦПЛР- Бургас, Гайдарски състав към ЦПЛР – Бургас, ДФТА „Радост“ към ЦПЛР-Бургас, Танцов състав към СУ „Добри Чинтулов“, Народен хор „Трепетлика“ към ЦПЛР-Бургас, Стоян Христов от Гайдарски състав към ЦПЛР-Бургас, Фолклорна група „Детелина“ към ОУ „Елин Пелин“, Нели Петкова и Виктория Благоева от СУ „Добри Чинтулов“.

Въпреки COVID пандемията стотици бургазлии се събраха да гледат изпълненията на талантливите българчета.

Снимки: Искра.бг

Същевременно припомняме, че тържествата по случай 24 май бяха открити с изпълнение на химна на България пред Община Бургас. И ще продължат през останалата част на деня с най-различни събития.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments