СЗО: Броят на заразените и починалите с COVID-19 намалява

0
16
Коронавирус
Коронавирус. Снимка: Pixabay

Броят на регистрираните нови случаи на COVID-19 е намалял с около 1/4 през изминалата седмица спрямо предходната. Това е показва, продължаващата тенденцията за спад от края на март, съобщиха от Световната здравна организация /СЗО/ в редовния си седмичен доклад, цитиран от „Асошиейтед прес“.

Според агенцията на ООН между 11 и 17 април има близо 5,59 милиона нови случая. Това е 24% по-малко от преди няколко дни. Починалите с диагноза COVID-19 също са намалели с 21% и техният брой е паднал до 18215.

Здравната агенция на ООН предупреждава, че тенденцията на глобален спад на случаите трябва да се възприема предпазливо, защото някои страни постепенно променят стратегията си за тестване. Това води до намаляване на общия броя на направените тестове, а оттам и до намаляването на броя на новооткритите случаи.

Припомняме ви, че и у нас има рязко понижаване на случаите на COVID-19 за денонощие. Положителните проби при направените тестове са приблизително 7%, показват данните от Единния информационен портал. Поставените дози ваксини са общо 4375052.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments