СЗБ и БАЗ: Категорично сме против назначаването на Георги Щерев за служебен министър на туризма

0
143
БАЗ и СЗБ
Снимка: БАЗ и СЗБ, Фейсбук

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) са категорично против предложението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) нейният председател Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма.

СЗБ и БАЗ заявяват в своята позиция:

„Силно възразяваме срещу определението, че това е „предложение на бранша“! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите! Затова се налага да подчертаем, че туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма.“

Браншовиците напомнят:

„С цялото ни уважение към господин Щерев, но нито той, нито представляваната от него организация са обединители за нашия сектор, а точно обратното. Убедихме се, че в абревиатурата БХРА, Р-то, което би трябвало да означава „ресторантьорска“, отдавна е загубило своя смисъл и вече е само за благозвучие.“

Инициаторите определят предложението на БХРА за служебен министър на туризма като лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии.

СЗБ и БАС твърдят, че са готови, ако господин Георги Щерев бъде назначен за служебен министър на туризма, да изразят гражданския си протест с всички възможни средства.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments