Свещеници от Софийска митрополия дариха кръв във ВМА

0
16
Свещеници във ВМА
Снимка: ВМА

С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски свещенослужители от Софийска митрополия се включиха в инициативата на Военномедицинска академия (ВМА) „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!“.

За поредна година в навечерието на Деня на християнското семейство свещенослужители, заедно със свои близки, дариха кръв за нуждаещите се пациенти.

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА. В тази връзка, в Центъра по трансфузионна хематология на лечебното заведение периодично се организират подобни кампании, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.

Кръводарителската акция се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, от 08:00 до 16:00 часа, без почивен ден.

Ваксинираните срещу коронавирусна инфекция граждани също могат да дарят. Ако са с РНК-ваксини, това може да стане 48 часа след ваксиниране, ако няма нежелани реакции или 7 дни след имунизация, ако има нежелани реакции. Хората с векторни ваксини могат да дарят кръв 28 дни след имунизация, ако няма нежелани реакции.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments