Стотици сведоха глави: Поход до обителта в Асеновград в чест на Васил Левски

1
4893
Поход в Асеновград
Поход в Асеновград. Снимка: Община Асеновград

В памет на Васил Левски се проведе традиционният поход до манастир „Св. Петка-Мулдавска“, разположен в близост до Асеновград. Събитието, което ежегодно събира множество участници, бе отбелязано с особено уважение и почит към една от най-значимите фигури в българската история.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев заедно със стотици жители и гости на общината взеха активно участие в похода, който се превърна във вдъхновяващо поклонение пред делото и идеалите на Левски. В своята реч д-р Грудев подчерта необходимостта от запазване на ценностите, за които Апостолът се е борил, както и от единство и борба за правата, които са ни завещани.

Събитието, което тази година отбеляза 151 години от безсмъртието на Левски, бе уважено с отслужването на панихида от асеновградски свещеници пред паметната плоча на Дякона. Ученици от ОУ „Ангел Кънчев“ и Неделно училище „Благонравие“ при храм „Св. Атанасий“ в Асеновград представиха презентации, посветени на живота, подвизите и героизма на Васил Левски, припомняйки за неговите незабравими дела и принос към освобождението на България.

Завършекът на събитието беше отбелязан с тържественото поднасяне на венци и цветя пред лика на Дякона, в знак на благодарност и уважение към неговия неуморим борбен дух и безсмъртно наследство.

Походът до Обителта не само почита паметта на Васил Левски, но и подчертава важността на националната идентичност и историческото наследство, като същевременно възпитава младите поколения в духа на патриотизъм и отговорност към бъдещето на България.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Маги
Маги
3 месеци по-рано

Браво!!! Светла Му памет.