Столичният храм „Св. Николай Мирликийски“ ще открие социална кухня за нуждаещи се

0
218
Храна
Снимка: Pixabay

Столичният храм „Св. Николай Мирликийски“ открива социална кухня за нуждаещи се. Инициативата се осъществява с благословението на патриарх Неофит. За първи път храна ще бъде раздадена днес.

Идеята е тръгнала от група приятели от голям ресторант, който се намира до храма. Те са имали отдавна идеята да помагат на нуждаещите се, но са решили да го правят чрез светата обител, защото са осъзнали, че искат не просто да раздават храна, а да го правят в името Божие.

Софийската митрополия е откликнала бързо на тяхната инициатива.

Инициаторите са решили да раздават храна, защото тя отговаря на конкретна потребност и достига веднага до нуждаещите се.

Тъй като храмът е един от най-малките в Софийската епархия храната ще се раздава пред него – на общинския тротоар. Това, че храмът е малък обаче не пречи да има много доброволци, които желаят да се включат в инициативата.

Организаторите подчертават, че разчитат именно на техния ентусиазъм. Те предвиждат хората, на които ще се раздава храна, да се увеличават постепенно, предаде „Darik News“.

Инициативата ще се провежда в четвъртък, защото в този ден се почита Св. Николай Мирликийски. Преди да бъде раздавана храната ще има църковна молитва.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments