Столични полицаи задържаха 35–годишен водач на такси след опит за подкуп

0
122
Такси
Такси. Снимка: Pixabay

Малко след 05:00 часа тази сутрин в района на столичния булевард „Васил Левски“ полицейски служители от Първо Районно управление са спрели за проверка таксиметров автомобил. Той е бил с включени зелени светлини, брандиран със стикери на таксиметрова компания.

35-годишният водач не е представил валидно българско свидетелство за управление. Проверка установила, че той никога не е притежавал такова. Пред полицейския екип представил английско свидетелство за обучаващ се тип „L“.

За да не бъде санкциониран, шофьорът е пуснал в джоба на светлоотразителната жилетка на полицейския служител банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лева.

Веднага на място е пристигнала дежурна оперативна група, която е извършила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лева. Мъжът е с множество криминални регистрации в полицията за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а след изтичането й, с прокурорско постановление, е задържан за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.304 от НК, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments