Стела Балтова: Милион и половина българи са избрали да почиват у нас от май до юли

0
61
Стела Иванова Балтова
Снимка: Президентство

Непрестанно променяща се е обстановката в туристическата сфера у нас. Жизнеността на сектора е възвърната. Това каза служебният туристически министър Стела Балтова.

Тя представи пред „БНР“ данни от статистиката. Според тях 2,2 милиона е бил броят на туристите в страната от май до юни. Макар че числата не са окончателни, цифрите сочат 100% ръст в сравнение със сезона през 2020 г.

Българите, които са предпочели да летуват в родината си, са близо 1 милион и половина, което пък е два пъти повече от миналата година, поясни Балтова.

Добри са показателите по отношение на посещаемостта на държавата ни от чешките, украинските, полските и румънските туристи.

Ако COVID ситуацията у нас се запази спокойна и през настоящия месец, очакванията в бранша са и август да бъде толкова успешен. Родният бизнес го заслужава, тъй като е изключително отговорен и направи множество промени във връзка с пандемията, категоричен е служебният министър.

Цялостното възстановяване на туризма от коронавирусната криза все още не е ясна тема, тъй като нещата са особено специфични. Има един хотел на Южното ни и един на Северното ни Черноморие, които са особобени като карантинни.

През идната седмица предстои да бъде поставен етикет за напълно ваксиниран персонал на още един хотел, с които такива ще станат общо два.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments