Стефан Янев: Ако мандатът дойде при нас, ще разговаряме с всички

0
29
Стефан Янев
Стефан Янев. Снимка: БТА

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев увери, че ако третият проучвателен мандат бъде даден на неговата парламентарна група, те ще водят преговори за съставяне на правителство с всички политически сили. Първи на преговори щели да бъдат поканени от „Да, България“, каза още той пред „bTV“.

Янев намира за правилна позицията на ГЕРБ и тяхната готовност да подкрепят правителство и с втория, и с третия мандат. А това да бъде съставен кабинет е много важен жест към всички български граждани и това не зависи от факта дали са отишли до урните да гласуват, или не.

Лидерът на „Български възход“ е на мнение, че проект за държавен бюджет трябва да бъде разглеждан, чак след като има конструкция за редовно правителство. Самата партия щяла да гласува против връщането на хартиената бюлетина и дори искали машинният вот да бъде разширен и да се премине към електронен такъв. И били готови да водят диалог с останалите политически сили по този въпрос. Но всички разговори трябвало да бъдат открити и честни, и пред хората.

Що се отнася до възможността България да изнася оръжия за Украйна Янев обясни, че принципно подкрепя една такава възможност. Но в същото време България наистина била привоенна държава, защото битката се води близо до нашите граници. Междувременно от гледна точка на солидарността оказването на военна помощ на Украйна било добре. В случая ставало въпрос за преценка.

Янев бил съгласен, че България няма нито достатъчно, нито излишно оръжие. Но можели да се водят разговори с партньорите ни от НАТО и Европейския съюз /ЕС/, които трябвало да започнат веднага.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments