Стартира предизборната кампания за изборите на 11 юли

0
65
Парламентарни избори
Снимка: ЦИК

Днес стартира предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 11 юли. Участие във вота са заявили общо 23 партии и коалиции. Предизборната кампания се води на български език.

Забранена е всякакъв род агитация на работното място. Сигнали за нарушения могат да се подават в Районните избирателни комисии (РИК) или в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Не е позволено да се ползва общинско, както и държавно имущество за целите на която и да е политическа формация, участващи в изборната надпревара.

Предизборните прояви и дебати се отразяват в медиите по начин, установен от ЦИК. Социалните платформи не попадат в регулацията и компетенциите за произнасяне или установяване на нарушения.

По закон не е позволена употребата на герба или знамето на Република България (и такива на други държави) за агитационни способи, както и използването на символи и изображения с религиозна символика.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов коментира пред „БНР“, че Комисията се надява всички участници да спазват здравните разпоредби и мерки, тъй като все още страната ни се намира в извънредна епидемична обстановка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments