Старши комисар Калоянов: 138 полицейски служители са командировани по Южното Черноморие

0
199
Директор на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов
Директор на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Снимка: Искра.бг

Това е първият по-активен летен сезон след 2 години на COVID пандемия, но въпреки това няма ръст на престъпленията по морското крайбрежие спрямо миналата година. Това отговори директорът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов на въпрос на Искра.бг как протича към момента сезонът. По думите му постоянно се провеждат спецакции на полицията с оглед пресичане и на предотвратяване на престъпността.

Натовареността на дирекцията започна още през март във връзка с украинските бежанци, които пристигнаха у нас, коментира още старши комисар Калоянов. Той благодари на колегите си, които са участвали в процеса – по време на закрила, на настаняване и по разкриване на престъпления, свързани с чуждестранните граждани и определи работата им като блестяща.

„Сега вече сме в летен сезон. И тази година имаме командировани служители, които към настоящия момент са 138 души от вътрешността страната. Включително в Община Поморие и в Община Царево, където нямаше финансиране от страна на общините, но МВР предвид факта, че туризмът е основен за нашия регион, ни подпомогна с командировани служители, така че в тези две общини също имаме командировани служители.“, добави той.

Има командировани полицейски служители от Чехия в Районното управление в Приморско, разкри директорът на ОДМВР-Бургас и допълни, че има един чех и двама румънци в Районното управление в Несебър.

Всеки ден се прави анализ в ОДМВР-Бургас и при нужда има готовност да бъдат подсилени районните управления по крайбрежието, изтъкна старши комисар Калоянов. Той увери, че е създадена много добра организация по обезпечаване на летния сезон.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments