Спецакции в Пловдивско: Проверени са десетки лица, коли и търговски обекти

0
22
Спецакция в Пловдивско
Спецакция в Пловдивско. Снимка: МВР

Поредица спецакции са планирани и протичат на територията на 13 районни управления на пловдивската дирекция на МВР. Действията са част от мерките, разпоредени от главния секретар на МВР за осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на населените места, опазване на обществения ред и предотвратяване на закононарушенията. Фокусът е поставен и върху престъпленията, свързани с изборните права и евентуални съмнения за купуване на гласове.

Обект на проверките са магазини, заведения, заложни къщи, търговци, които предлагат дърва за огрев, частни адреси. Извършва се и контрол на лица от криминалния контингент, както и на сигнали за употреба и разпространение на наркотици и нерегламентирана продажба на акцизни стоки.

Вчера подобна спецоперация е била проведена от служители на районните управления в Асеновград, Карлово и Труд. Общо са проверени 258 лица, 167 МПС, 35 търговски обекти. По Закона за движение по пътищата са съставени 15 акта и 83 глоби с фиш. В карловския и асеновградския регион са установени и 13 нарушения по законите за гражданската регистрация и българските лични документи, за които също е взето административно отношение.

За установени малки количества цигари и тютюн без акцизен бандерол на два частни адреса в Асеновград, в районното управление са стартирани предварителни проверки за престъпление по чл. 234 от НК.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments