Спецакция в 6 села в Община Марица: Какви нарушения са били установени?

1
588
Спецакция
Спецакция. Снимка: МВР

Няколко престъпления са били установени по време на спецакция в 6 села в Община Марица. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Операцията е била реализирана от служители на РУ-Труд, пловдивските сектори „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление. Включени са и билипредставители на НАП, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.

На територията на селата Скутаре, Рогош, Маноле, Трилистник, Костиево и Калековец смесените екипи общо са проверили 282 лица и 198 МПС. Посетили са 24 търговски обекта, 5 питейни заведения, 2 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги.

Регистрирани са 6 престъпления, свързани с незаконно придобити дърва за огрев, за които е взето съответното административно отношение от инспекторите на Регионалната дирекция на горите. Актове и констативни протоколи са съставени и за установени 8 нередности от представителите на НАП и ОДБХ.

По линия на пътната безопасност са били съставени 63 акта и глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Засечени са и 24 автомобила, преминали със скорост над допустимата в населените места, като в Рогош водач се е движил с 47 километра над ограничението от 50 км/ч. В същото село е санкциониран и пешеходец, пресякъл неправилно пътното платно.

По време на спецакцията са били връчени 6 предупредителни протокола по ЗМВР.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Пъргав ия
Пъргав ия
1 година по-рано

Браво герой. Всеки може да мачка овче стадо.