Спецакция в Свогенско: Разкриха нелегален цех за обработка на тютюн, има задържани

0
2587
Нелегален цех за тютюн
Нелегален цех за тютюн. Снимка: ОДМВР-София

Нелегален цех за обработка на тютюн е бил разкрит пир специализирана акция, съобщиха от ОДМВР-София.

Полицейските действия са били реализирани малко преди полунощ на 15 януари, когато служители от икономическа полиция в ОДМВР-София заедно с колегите им от ГДНП и РУ-Своге пристъпили към претърсване на частен имот в с. Искрец.

В селскостопанска постройка в терена те установили четирима мъже и жена в момент на рязане и обработка на тютюн. За осъществяване на незаконната дейност помещението било оборудвано с инсталация за овлажняване на сухите листа, състояща се от четири варела и четири газови горелки, свързани две по две с редуцир вентили.

В хода на процесуално-следствените действия са били иззети две машини за рязани на тютюн, три 25-литрови бутилки за газ пропан бутан, електронна везна и пликове за съхранение на обработен тютюн. Общото количество установен и иззет тютюн е 1500 кг на листа и около 2 кг ситно нарязан. Петимата „работници“, четирима от които с предишни криминални прояви, са били задържани за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments