Спецакция в Пазарджишко: Какви престъпления са били установени?

0
90
Спецакция
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Масирана спецакция се е провела в Пазарджишко през изминалото денонощие. В нея са се включили служители от структурите от отделите „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“, районните управления, сектор „Пътна полиция“, подпомогнати от екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Спецакция
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Полицейските дейности са обхванали повечето населени места в областта, като основно вниманието е било насочена към малките и най-отдалечените. Извършени са проверки на 30 увеселителни и питейни заведения, на 45 търговски обекти, 17 заложни къщи и още толкова пунктове за изкупуване на метални отпадъци. Полицаите са проверили още 1080 моторни превозни средства и 1373 души. За установени нарушения са били съставени 66 акта. Регистрирани са общо 24 престъпления, образувани са 7 досъдебни производства по общия ред и 8 бързи производства. По Закона на МВР са задържани 9 човека.

Спецакция
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

От пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик добавят, че са били установени извършителите на 3 домови кражби, 4 кражби от търговски обекти и 2 кражби на мобилни телефони. Засечени са били един тийнейджър, две жени и трима мъже, притежаващи наркотични вещества. От тях криминалистите са иззели общо 8 пакетчета с хероин, 52 топчета или пакетчета със синтетичен канабиноид. Иззети са 7 кубика незаконно добита дървесина. Два са случаите на продажба на дрехи и обувки носещи логото на известни търговски марки. Иззети са общо 78 артикула от търговци в района на градския пазар в областния град.

Подобни активни и масирани полицейски акции за противодействие на битовата престъпност, на притежанието и наркоразпространението ще продължат и за напред.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments