Сметната палата и АДФИ ще проверяват как Съюзът на слепите изразходва държавната субсидия?

0
23
Сметната палата
Сметната палата. Снимка: Фейсбук

Пловдивският областен управител д-р инж. Илия Зюмбилев е поискал проверка от Сметната палата и от Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ за това как се изразходва държавната субсидия от приблизително 730 000 лева, която ежегодно получава Съюзът на слепите в България /ССБ/. Припомняме, че той е получил сигнал от пловдивски членове на съюза, които имат съмнения, че със държавните пари, които са предназначени за издръжка на съюза, се извършват злоупотреби.

Жалбоподателите смятат, че заради финансови затруднения, ССБ разпродава имоти като два от тях се намират в пловдивския комплекс на ул. „Ландос“ №24.

„На терена са изградени 3 жилищни блока, рехабилитационен център, около 80 гаража и магазини. За всички тези постройки ССБ получава ежемесечен наем и би следвало средствата да се ползват за тяхната поддръжка. При мандата на последните членове на Управителния съвет жилищата са разпродадени, а Центърът за рехабилитация почти не функционира“, твърдят хората със зрителни затруднения в сигнала си.

По този повод областният управител е поискал от Община Пловдив и район „Източен“ да дадат информация дали при тях има регистрирани процедури за разпореждане с въпросите имоти.

„Очаквам бърза реакция от институциите. Надявам се да обърнат специално внимание, тъй като става дума за защита интересите на социално уязвима група“, коментира д-р инж. Зюмбилев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments