Случващото се в „Мини Марица-изток“ ЕАД оказва влияние върху пазара на имоти в Стара Загора?

5
24725
Стара Загора
Стара Загора. Снимка: Община Стара Загора

Ситуацията на пазара на имоти в Стара Загора се диктува от тази в комплекса „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това заяви собственичката на една от големите агенции за недвижими имоти в областния град Живка Кондева пред „Divident.EU“. По думите й голяма част от купувачите на жилища са работещите в комплекса, уточнявайки:

„Те можеха да теглят кредити и бяха активни участници на пазара на имоти в града. С несигурността на бъдещето им обаче намаля и търсенето на имоти от работещи в комплекса.“

Според председателя на Националното сдружение недвижими имоти в Стара Загора Бисер Орлов търсенето на жилища не се е увеличило през изминалия месец на годината, нито цените им са се понижили. Той не смята, че застоят се дължи на „Мини Марица-изток“ ЕАД и посочва, че в момента се отчита сезонно раздвижване на пазара, предимно за селски имоти в областта.

Припомняме, че според данни на Националния статистически институт за последното тримесечие на предходната година поскъпването на имоти у нас спрямо предишното тримесечие е само 1.2%. Според цифрите в Стара Загора има най-голям ръст на цените през този период, където повишението е 8.2% – по-чувствително при старото строителство (8.9%), отколкото при новото (6.7%).

От 1 юни започват масови съкращения в „Мини Марица-изток“ ЕАД, а от юли – в ТЕЦ 2?

Абониране
Известие от
guest

5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Петър
Петър
1 месец по-рано

това с матриците се очакваше поне преди 5г.,но никое правителство не си мръдна пръста. Единствено г-н Николай Ибушев ( АРСЕНАЛ Казанлък) усети „вятъра“ и доколкото знам, цеха му е пред откриване в най-скоро време!!! Ами другите старозагорски бизнесмени какво чакат? Свърши с ТЕЦА батки!!!!

Петър
Петър
1 месец по-рано
Reply to  Петър

Извинение – МАРИЦИТЕ

Красимир
Красимир
1 месец по-рано

Не е нормално за тоалетна в нечие село да искат по 30-40 Хил евра

Трябва , ама се натискат до последно.
Трябва , ама се натискат до последно.
1 месец по-рано

Прав си,погрешка натиснах -. Ама като има кой да ги дава, защо да не искат. Парвенютата наводниха планинските села до града, нищо че са със септични ями. И там за тия пари евентуално мястото да купиш.

Будител
Будител
1 месец по-рано

Унищожаването на енергетиката е в ход! Огромни масиви с фотоволтаици унищожават плодородната ни земя! На България е отредено място на суровинен и енергиен придатък, нещо като промишлена зона на ЕС. Предстои заселване с нежеланата част от имигрантите, които ще са основната работна ръка в бъдеще! Варят ни на бавен огън, а ние си мислим, че ЕС мисли за нас! Ооо, неразумния юроде! Би възкликнал поета….