След убитата пешеходка: Жители на село Български извор настояват за повече контрол на пътя

2
716
Български извор
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Жители на ловешкото село Български извор настояват да се обезопаси пътя, където вчера шофьор блъсна и уби на място 51-годишна жена. Автомобилът навлязъл в насрещното платно с висока скорост, счупил мантинела и електрически стълб и помел жената, която е ходела по тротоара. След това шофьорът изоставил колата си и избягал с двамата си спътници. Малко по-късно били задържани.

„По всяка вероятност шофьорът е бил пиян. Подобни случаи са ежедневни по този път. Движението е страшно натоварено. Няма контрол. Много хора от малцинствата нямат книжки, но въпреки това шофират. Трябва да има повече камери и пешеходни пътеки“, заяви роднина на загиналата за „NOVA“.

„Уведомявал съм АПИ, че трябва да бъдат направени повече пешеходни пътеки. Абсурдно е, че в населено място има обозначение, че е е разрешено изпреварването. За 24 часа от тук преминават между 8 и 12 000 автомобили. Ограничението е 50 км, но не се спазва“, поясни кметът на с. Български извор Севин Иванов.

Местните настояват за повече пешеходни пътеки, камери, легнали полицаи и контрол на пътя.

2
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
2 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
2 Коментатори
АнонименАнонимен Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Анонимен
Анонимен

Трябва да се направи обходен път и да остане селото спокойно? Иначе ще има много произшествия още, карат като луди? Дано скоро стане магистралния път и всичко ще си дойде на мястото!

Анонимен
Анонимен

Не може най-главиния път, свързващ цяла северна България да минава през населено място, колкото и камери и пътеки да сложат, резултата ще е същия, при количеството автомобили минаващи от там, което е може би дори по-високо от написанато в статията. Докато магистралата не стане готова, това е положението, като се минава от там очите и вниманието на 100%.