След смъртта на световния рекордьор в маратон: Президентът на Кения строи къща за семейството на спортиста

0
79
Келвин Киптум, Кения
Келвин Киптум. Снимка: Фейсбук

Президентът на Кения Уилям Руто е изпратил инженери в дома на покойния световен рекордьор в маратона Келвин Киптум, за да построят къща с три спални, съобщава „BBC“.

Киптум е планирал да построи дом за семейството си, преди да загине при пътен инцидент миналата неделя. Канцеларията на президента опроверга съобщенията на местните медии, че къщата трябва да бъде готова до погребението на Киптум следващата седмица. Изкопните работи за къщата вече са направени, заяви говорителят на семейството.

Къщата се строи във ферма от четири акра, която Киптум е купил и в която е планирал да построи дома си по-късно тази година. Ето какво заяви пред „BBC“ говорителят на семейството Филип Киптлагат:

„Тук има трима инженери, които се контролират от висши държавни служители.“

Той се надява, че къщата ще бъде готова до края на 40-дневния траур.

Погребението на Киптум се очаква да се състои на 24 февруари. Полицията съобщи, че Киптум, 24-годишен баща на две деца, е загинал, след като управляваният от него автомобил се е отклонил в канавка. Неговият руандийски треньор Жерве Хакизимана също е загинал при катастрофата, а една пътничка е била ранена.

Бащата на Киптум призова за разследване, като заяви, че четирима неидентифицирани мъже са посетили сина му дни преди инцидента. Според местните медии заподозрените в момента са в полицейския арест за разпит, след като са били арестувани.

Смъртта на Киптум, само четири месеца след като той подобри световния рекорд в маратона, шокира Кения и света на леката атлетика. Той планираше да се опита да стане първият човек, пробягал маратон за по-малко от два часа, на маратона в Ротердам през април.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments