След подписката на ОЗБГ през юли, Борисовата градина вече е обхваната от система за видеонаблюдение

0
158
Борисовата градинка
Борисовата градинка

Системата за видеонаблюдение на Община Бургас вече включва и Борисовата градина. Там са били монтирани нови 10 камери, като част от тях са концентрирани в горната му страна към ул. „Гладстон“.

С това общият брой на камерите става 14. Устройствата са марка Dahua, 4 MP Full HD резолюция. Сигналът от тях се предава към центъра за видеонаблюдение, което позволява при възникване на инцидент да се реагира бързо от страна на контролните органи.

Записите от камерите се съхраняват 30 дни и дават възможност да бъдат разпознавани извършители на вандалски актове, каквито са регистрирани нееднократно в Борисовата градина.

С помощта на предоставените от Община Бургас видеоматериали на полицията бяха разкрити извършителите на противообществени прояви с унищожено или повредено имущество.

Припомняме, че още през юни „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ организира подписка за поставяне на повече камери в Борисовата градина. Мотивите на родолюбивите българи бяха, че са получили множество сигнали за различни проблеми в градинката: вандалски прояви, събиране на наркозависими, агресивно поведение от страна на бездомни и алкохолици, както и други противообществени прояви.

През юни от ОЗБГ също изтъкнаха, че има монтирани няколко камери, но те са недостатъчни и предложиха да се поставят още, така че да се обхване цялата Борисова градина. Предложението, подкрепено с подписката, беше входирано до бургаския общински съвет.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments