След побоя над кмета на Белгун: Общински съветници в Каварна искат отстраняването на шефа на Общинския съвет

0
307
Община Каварна
Община Каварна. Снимка: Facebook

За предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов настояха общинските съветници, съобщи „БНР“. Мотивът – обвиненията срещу него за участие в побоя над кмета на село Белгун в нощта на парламентарните избори.

Съветниците твърдят още, че Стоянов редовно не изпълнявал задълженията си и уронва престижа на представляваната от него институция. Във входираната доклада записка пише, че той си позволява да изменя проектни текстове, без те да са минали предварително за обсъждане в комисии, както и че нарушава комуникацията между общинските съветници и администрацията.

Очаква се докладната за предсрочното прекратяване на правомощията на Стоянов да бъде разгледана на следващото заседание. Според Закона за местното самоуправление и администрация то трябва да бъде свикано в 7-дневен срок.

Общинските съветници разпространиха и декларация за замесването на името и длъжността на Йордан Стоянов в случая с пребития кмет и остро осъждат подобен акт на насилие, както и твърдо се разграничават от извършването на подобна жестокост.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments