След отстраняването на старши комисар Великов: И в Ловеч ли има местен мини кръг „Нотариуса“?

0
806
ОДМВР-Ловеч
ОДМВР-Ловеч. Снимка: Архив

Директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Станислав Великов е отстранен от длъжност със заповед на министъра на вътрешните година след разследване на журналист на „NOVA“ по сигнал на районен прокурор, че му е оказван натиск. Имало данни и за това, че директорът е подслушвал незаконно. Името на старши комисар Великов нашумя покрай сигналите, че е направил „чадър“ над заместника си Георги Иванов, който все още е подсъдим за кражба на ток.

По казуса от Софийската градска прокуратура /СГП/ се произнесоха, че съществуват „пропуски при издаването на достъп до класифицирана информация на Иванов от Държавната комисия по сигурността“. В своя защита Иванов поиска разследване срещу журналиста, изготвил репортажа за кражбата на ток. Мотивът му – как репортерът се е сдобил с документите за казуса, въпреки че делото и всичко по него е публично и достъпно.

Въпреки че заседанията са спирани няколко пъти, казусът пак тръгва в Районния съд в Ловеч през март. За подобно престъпление законът предвижда до 5 години „затвор“ и до 15 хил. лева глоба. След отстраняването на старши комисар Великов, разследваният му заместник си е взел болничен.

Иван Павлов членува в Синдиката на служителите на МВР. Той е свидетел и по делото срещу Георги Иванов за кражба на електроенергия. Павлов твърди, че той и близките му са били тормозени през двете години, в които старши комисар Великов е бил начело на ОДМВР-Ловеч.

От „NOVA“ твърдят, че разполагат с документ от август миналата година, доказващ, че старши комисар Великов е подслушвал незаконно.

Павлов споделя, че из града се разнася мълва, че и в Ловеч има местен мини кръг „Нотариуса“. Той бил оглавен от мъж, който е в кръга на Иванов и Великов – адвокатът на зам.-шефа на ОДМВР-Ловеч. Марин Ичев бил и бивш служител на системата. По думите на члена на Синдиката на служителите те си нямат клуб „SS“, но са превърнали в такъв областната дирекция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments