Какво споделя полицаят, получил сигнала за кражба на ток от зам.-директора на ОДМВР-Ловеч?

1
830
Комисар Георги Иванов
Комисар Георги Иванов. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Синдикатите на Министерството на вътрешните работи /МВР/ реагираха остро на информацията за полицейски началник, който е подсъдим за кражба на ток. Същевременно униформени смятат, че е бил погазен Етичният кодекс на МВР. Припомняме, че обвиняем е 56-годишният зам.-директор и началник отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Ловеч комисар Георги Иванов.

Полицейският служител, който е получил сигнала на тел. 112 през 2019 г., когато работници на Енергото са установили незаконно свързване към електрическата мрежа в дома на комисар Иванов, направи коментар пред „NOVA“. Става въпрос за Иван Павлов, който е член на Синдиката на служителите в МВР /СФСМВР/ и има повече от 30 години стаж в системата. Той е бил разпитван във връзка със случая.

„Сигналът се е развил съвсем резонно. Насочени са съответните полицейски сили, които да вземат отношение. Когато е получен сигналът не е конкретизирано, че става въпрос за дома на полицейски служител и така нататък. Съвсем рутинно.“, обясни той.

Павлов заяви, че е бил изненадан от реакцията на началниците на Районното управление.

„Разбирам, че те не го осъзнават и не го възприемат в техните очи и спрямо тяхната ценностна система като някакъв проблем – дори напротив. Виждам, че те са едни дълбоко чувствителни хора с голяма загриженост. Тази загриженост по отношение лично на мен продължава вече около година. Много голямо внимание ми отделят.“, иронично споделя той и признава, че е излязъл в неплатен отпуск, за да не допусне „това внимание, тази загриженост“ към него.

Случаят е известен на жителите в Ловеч, обясни Павлов. По думите му казусът е деликатен и го сравни с гореща печка – „когато се опариш, си дръпваш ръката“.

„Въобще не ме учуди реакцията на МВР, защото, за да се извършва всичко това, което се извършва спрямо служителите, това не може да става без знанието, съгласието и благословията на някой високопоставен в системата на МВР.“, категоричен е той.

Павлов добави, че заместник-министърът му е дал съвет да потърси правата си в съда, макар че досега не виждал такава необходимост.

„Обект съм след 33 години безупречна служба, изведнъж на 34-ата се оказва, че съм един много сериозен, голям, системен нарушител на вътрешните разпоредби на МВР, на който би следвало постоянно и непрекъснато да му се търси дисциплинарна отговорност. Включително и за това, че не съм си използвал отпуската.“, споделя той.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Труженик
Труженик
1 година по-рано

Синдикалният шеф със синдикалния хотел в с. Рибарица и къща за гости Иван Павлов, който ходи на работа когато си иска и се крие зад синдкалната си защита. Него ли намерихте да репортирате. Проверете първо що за стока е пък после го показайте по телевизита.