Симеонов намеква за още един министър с евтин апратамент

0
161
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС

„Добре е Борисов по-внимателно да си гледа министрите, че и там има такива – „Овча купел“, „Бързарица“ 2 – 142 кв. м – 61 хил. лева. Намерете го кой е. 220 евро – знаете ли, че това е всъщност цената на груб строеж в София. 2008-а, когато беше най-големият пик на цените?“

Така председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира нечие друго имотно състояние. Проверка на „БНР“ показва, че министърът на туризма Николина Ангелкова притежава апартамент на адрес – кв. „Овча купел“, ул. „Бързарица“ 2 – адресът, посочен от Симеонов.

кв. "Овча купел", ул. "Бързарица" 2
Снимка: Гугъл Карти

Справка в имотната декларация на Ангелкова показва, че през 2008 година тя е придобила апартамент 142 кв. м. с гараж на обща стойност 75 000 лева, а описаният източник на средствата е дарение и собствени средства. В същата декларация тя описва дарение на стойност 48 хил. лева.

Данните съвпадат с тези на Симеонов освен сумаъа, която според него е 61 000 лева. Ако апартаментът е придобит на цена от 220 евро за квадратен метър, сумата съвпада, а разликата до 75 000 вероятно е цената на гаража. Местоположението на имота не е упоменато в имотната декларация.

В същия документ Ангелкова сама декларира, че през 2015 година е придобила апартамент с гараж, отново в София, но на цена 210 000 лева. Дъщеря ѝ Далия Христова Ангелкова е получила дарение от дядо си на стойност 48 000 лева две години по-късно, показва още справката.

През 2008 година, когато според Валери Симеонов Ангелкова е придобила имота в „Овча купел“ на занижени цени, тя все още няма нищо общо с политиката, а работи в частния сектор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments