Силно земетресение разлюля България

0
101
Земетресение
Земетресение. Снимка: Скрийншот от Сеизмологичния център на БАН

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер разлюля България точно в 15:26 днес. Според БАН епицентърът е в района на Асеновград и Садово. Трусът е бил усетен и по високите етажи на няколко големи града, които се намират в близост – Стара Загора, Пазарджик, Смолян и София. 

Читатели на Искра.бг съобщиха, че земният трус се е усетил много силно в Пловдив и голяма част от хората са се стреснали и са излезли на открито

„Земетресението се усети по време на лекции в стая на третия етаж. Всички много се стреснахме, но за щастие премина бързо. Надявам се да няма повторни трусове, защото съм много уплашена и цялата треперя“, заяви студентка от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където учебните занятия продължават и в този момент. 

Епицентърът е между Асеновград и Садово
Епицентърът е между Асеновград и Садово. Снимка: БАН

Земетресението се е усетило силно и в района на Стара Загора, съобщи читателка на Искра.бг

„Разлюля се абажурът, а една приятелка от града ми каза, че е усетила как диванът се мърда. След събитията в Турция всички сме много наплашени, дано най-лошото да е преминало“. 

Шест минути след земетресението е регистриран и вторичен трус от 2,1 по Рихтер. Засега няма данни за материални щети или пострадали хора

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments