Силно българско шествие на 23-тия СФФ „На брега“

0
136
Живи комини. Снимка: СФФ
Живи комини. Снимка: СФФ

Силно шествие от български ленти се очаква на 23-тото издание на „София филм фест „На брега“ в Бургас. Откриването ще бъде на 14 март с „Живи комини“ на Радослав Спасов, който ще го представи лично на публиката. Той разказва за няколко пенсионирани родни интелектуалци, захвърлени от живота в планинско село.

Ага. Снимка: СФФ
Ага. Снимка: СФФ

Едно от най-интересните заглавия е „Ага“ на Милко Лазаров, посветен на ескимоси – ловци на елени, които живеят в безкраен лед и сняг. След като Седна се разболява сериозно, Нанук трябва да се сближи с дъщеря си Ага, отрекла се от техния традиционен начин на живот. На мъжа се налага да се справи със съвременния свят, който никога не успява да разбере.

Прасето. Снимка: СФФ
Прасето. Снимка: СФФ

Продуцентите и корифеите в гилдията се изказват горещо и за „Прасето“. Филмът на Драгомир Шолев е повествование за тринадесетгодишен младеж с този прякор, подложен на всекидневен тормоз от своите съученици. Докато един ден не решава да отвърне на унижението и да удари, за да се защити. Само веднъж, но с много фатални последствия.

Ирина. Снимка: СФФ
Ирина. Снимка: СФФ

Закриването на „На брега“ ще направи на 22 март „Ирина“ – разказ за силна млада жена, принудена да изхранва семейството си с съвременна България с много труд, мъки и лишения. В момент на пълна безизходица тя се съгласява да стане сурогатна майка. В хода на своята бременност тя преоткрива себе си и разбира какво е човешка обич и прошка.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments