Сигнал за организиран превоз на хора и манипулиране на вота във Видин

0
131
СУ „Св. св. Кирил и Методий“
СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Снимка: Община Видин

Жителите на видинския квартал „Нов път“ масово се явяват пред избирателните секции на настоящите избори, въпреки че в самия квартал няма разкрити избирателни секции. Според информация от „БНТ“ в Районната избирателна комисия е подаден сигнал за организиран превоз на хора от квартала до местата, където трябва да гласуват, и съмнения за манипулиране на вота.

Въпреки това, проверката на Районната избирателна комисия не е установила нарушения.

За настоящите избори избирателните секции от „Нов път“ бяха преместени на други места в града поради ремонт на тоалетните в училището, където досега се е гласувало. Според общината тази мярка цели да предотврати манипулиране на вота. Въпреки това, жителите на „Нов път“ изразиха недоволство от преместването на секциите и обявиха, че много от тях няма да гласуват поради тази промяна.

Най-голямата от избирателните секции, където гласуват жители на „Нов път“, се намира в бивше училище. Още преди обяд там се наблюдаваше голямо струпване от хора, които чакаха да упражнят правото си на вот.

„Гласувам да видим дали ще има подобрение“, сподели един от избирателите.

Тереза Кирилова, председател на СИК №69, обясни, че въпреки вълната от около 20-30 човека накуп, процесът на гласуване протича нормално и без проблеми. В съседната избирателна секция, обаче, ситуацията е значително по-спокойна с малък брой гласуващи.

„При нас има от 300 човека, 23-ма човека гласували. Тука на половин час влиза един човек“, коментира Росен Станков, председател на СИК №77.

Ситуацията около гласуването в квартал „Нов път“ продължава да бъде под наблюдение, като се очаква окончателните резултати и евентуални допълнителни проверки.

Една определена ядка замества месото: Консумацията й подобрява здравето на сърцето и подсилва имунитета

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments