Сигнал до Искра.бг: Нарушение при продажбата на ученически карти в Бургаско

2
1980
Автобус
Автобус. Снимка: Pixabay

До редакцията на Искра.бг постъпи сигнал за нарушение при продажбата на ученически карти в Бургаско. Става въпрос за линията Слънчев бряг-Бургас. Картите се продават от фирмата „Диес бус“.

Както беше обявено, от 1 февруари в цялата страна влизат нови цени на ученическите карти. Те трябва да бъдат със 70% по-ниски от досегашните, като това е антикризисна мярка. До момента ученическата карта по това направление е струвала 180 лева.

Първоначално от „Диес бус“ на своя сайт са публикували коректна нова цена за карта по линията Слънчев бряг-Бургас и тя е в размер на 86 лева, както става ясно от приложената по-долу снимка.

Ценоразпис
Ценоразпис. Снимка: Maria Gospodinova, Facebook

Тази цена е изчислена на база на картата за възрастен, която е на стойност 288 лева. Тоест, 70% отстъпка от 288 лева са точно 86 лева.

Но какво се случва впоследствие? Майката на ученик отива вчера да закупи карта за детето си, защото от 1 до 5 февруари учениците са в междусрочна ваканция, но от понеделник, 6 февруари, те отново се връщат в класните стаи. За нейна най-голяма изненада се оказва, че картата не струва 86 лева, а цели 145 лева.

Касова бележка
Касова бележка. Снимка: Maria Gospodinova, Facebook

На гишето жената е поискала да знае защо й искат толкова много пари. Тогава са й казали, че това е 70% от основната тарифа на превозвача, която явно тихомълком е била вдигната. Но ако 70% от основната тарифа са 145 лева, излиза, че тя вече е на стойност не 288, а 480 лева. Освен това държавата ще им преведе останалите 70% като подкрепа.

Майката на ученика е влязла в сайта на „Диес бус“ отново, но се е оказало, че те са изтрили ценоразписите. Освен това вчера не й е било позволено да купи карта, защото й казали, че оправят цените в компютъра си.

„Изчаквали са последният ден, тъй като децата бяха във ваканция, за да сменят цените и да нямаме време да реагираме, хитро от тяхна страна, защото ние нямаме избор, децата в понеделник са на училище, а утре гишето за продажба на карти не работи! Абсолютен обир!“, категорична е жената.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
П .Г.
П .Г.
1 месец по-рано

Много са потърпевшите .Ние също останахме неприятно изненадани.Трябва да се разследва случая.Чувстваме се излъгани😔

Н.К.
Н.К.
1 месец по-рано

от 288лв за 1 ден картата е станала 507лв заради „намалението “ и вместо 86лв хората плащат 145 лв а останалите 70% ги плаща държавата. Умишлено увеличение да се взима от Държавата и от родителите нормални цени и като привилегия я имаме само ние в Несебър тази чест . Никой родител не би платил 507лв на месец а ако имаш 2 деца? 1014лв за карти? При положение че Бургас Поморие е 42лв с намалението то Поморие-Несебър е 100лв? Созопол -Бургас е 71лв но Несебър Вместо 86 е 145лв????