Планират се отстъпки на картите за БДЖ и обществен транспорт?

0
187
Влак
Влак. Снимка: Искра.бг

„Служебното правителство планира сериозни отстъпки за картите за БДЖ и обществения транспорт. До края на годината кабинетът ще обяви мерките, които вероятно ще засягат хора с доходи до 1000 лева.“

Това съобщи служебният министър на икономиката Никола Стоянов. Според него отстъпката от 0,25 лева за горивата е била планирана лошо. По думите му средствата по нея са били изчерпани още през втората половина на ноември.

По думите му страната ни е застрашена от ЕК за наказателна мярка, тъй като отстъпката се ползва само от български граждани.

„Има оплаквания от румънски граждани у нас, че мярката е дискриминативна”, коментира икономическият министър пред „NOVA“. По думите му служебният кабинет е направил много и за намаляването на цената на газа. Той посочи:

„Преди 2 месеца и половина, когато започнахме да заседаваме с Щаба по енергетика имаше много коментари относно цените на газа. От бизнеса се говореше, че има нужда цената да е под 250 лева за мегаватчас. Цена над тази не би била поносима за тях. Само за две месеца и половина служебното правителство в лицето на колегата Росен Христов успя да промени много ситуацията в България. Октомври цената спадна с 30%, ноември – с 47%. Сега е нормално през зимния сезон цените да се покачат. Освен това „Чирен” е запълнен с много скъп газ по време на предишното правителство.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments