Ще затвори ли врати болницата в Златоград?

1
2439
Болница
Болница. Снимка: Pixabay

Драстичното поскъпване на тока за небитовите потребители се отрази крайно негативно на общинските болници. Най-потърпевши са малките лечебни заведения като това в Златоград, предаде „bTV“. То обслужва още две общини – Кирково и Неделино.

За декември сметката за ток на болницата е 11 950 лева. Това е три пъти повече в сравнение със същия месец на 2020 година.

Самото лечебно заведение се отоплява на дърва. Токът се използва за тази цел само с най-студените дни и за апаратурата. Това съобщи управителят на МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“ д-р Людмил Личев.

Така за дърва през зимния сезон се плащат до 20 000 лева.

Управителят обясни, че са на ръба на оцеляването. Справят се за момента благодарение на помощта от общината и от местния бизнес.

Освен токът са се повишили цените и на лекарствата. Така болницата няма друг избор освен да забави фактури за медикаменти, вода и ток. От лечебното заведение очакват по-голяма подкрепа от страна на държавата.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
СЕВДАЛИН ЧАНДЪРОВ
СЕВДАЛИН ЧАНДЪРОВ
10 месеци по-рано

Крайно време е не само да се говори за Здравеопазване на национално ниво ,а да се инвестира и подкрепят Болниците ,който наистина изнемогват .Персоналът и Директорът като тази в гр.Златоград полагат големи грижи ,от нищото в името на хората да оцеляват ,грижи за здравето на всеки един от нас в критичен момент ,но има много проблеми да достигне нивото на една Европейска Болница . Всеки е политик и разбирач ,но защо трябва да се пише и умува когато става въпрос за здраве .Проблемите са с години във най-важният фактор ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ,а гр.Златоград има и личност която е Областен Управител в… Прочети още »