Ще стане ли частна собственост близо 10 дка общинска земя в Синеморец?

0
290
Парцелът в Синеморец
Парцелът в Синеморец. Снимка: Скрийншот от кадастралната карта

От 09:00 часа на 20 май Общинският съвет в Царево ще решава съдбата на близо 10 декара общинска земя в село Синеморец. Намерението на кмета инж. Георги Лапчев (от ГЕРБ) е да бъде променена собствеността на парцела. Според граждани след като имотът стане частен, той ще бъде продаден на „правилните хора“ и застроен, за да обслужва нечии лични интереси.

Точка 8
от дневния ред на Общинския съвет гласи следното: 

„Докладна записка от инж. Георги Лапчев-кмет на Община Царево, относно: „Проект за ЧИ на ПУП – ПРЗ/план за регулация и застрояване/ в обхват ПИ 66528.501.644 / УПИ VI, КВ. 12/ по КК и КР на с. Синеморец, Община Царево, Област Бургас/ ДЗ № 426/14.05.2021 год“

Точка 8
Снимка: Скрийншот от сайта на Община Царево

Както вчера ви съобщихме от Искра.бг, за да изразят своето несъгласие, утре десетки активисти ще се съберат на протест пред общината в Царево

Против намеренията на градоначалника инж. Георги Лапчев се обявиха и колеги от „Биволъ“. Те призовават „ДНСК и служебното ръководство на Министерство На регионалното Развитие незабавно да спре поредното престъпление на Политическа Партия ГЕРБ срещу българската природа!“.

Позиция на "Биволъ"
Снимка: Скрийншот от Фейсбук страницата на „Биволъ“

„А кметът на Община Царево да си подаде оставката и да даде обяснения пред медиите и Прокуратурата! В противен случай, гражданите ще вземат правосъдието в свои ръце!“, написаха още „Биволъ“ в своята Фейсбук страница.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments