Ще получи ли Несебър финансиране за реконструкция на църквите в Стария град?

0
94
Мария Нейкова
Мария Нейкова. Снимка: Областна администрация-Бургас

Днес областният управител проф. Мария Нейкова проведе приемен ден в Несебър. С очакване за съдействие в разрешаване на различни казуси, жители на града и околни населени места дойдоха за среща и консултация и изказаха удовлетворението си от това, че за първи път областен управител отива при хората, за да чуе проблемите им и да се ангажира да съдейства за разрешаването им.

По време на срещите гражданите поставиха редица проблеми,  свързани с пътната инфраструктура, облагородяването на райони, включително и к.к. Слънчев бряг. 

В рамките на посещението си областният управител се срещна с кмета на община Несебър Николай Димитров. Обсъдиха се важни теми, които касаят брегоукрепването на село Равда, управлението на имоти – държавна собственост, които биха могли да бъдат прехвърлени на община Несебър за реализирането на проекти с обществена значимост, както и бъдещата реализация на проекта за реализация на лодкостоянката в с. Равда.

Конструктивният разговор продължи в посока съдействие от страна на областния управител да се придвижат срочно преписки по различни казуси. Ангажиментът за съдействие беше приет с готовност от проф. Нейкова като знак за това как трябва да си сътрудничи държавна и местна власт в интерес на хората от населеното място.

В тази връзка проф. Нейкова ще направи необходимото пред управляващите органи на оперативните програми, в подкрепа община Несебър да получи финансиране за реставрация и съхраняване на световно значимите паметници на културата.

Срещата продължи с посещение на Стария град, където областният управител посети Археологическия музей, чийто фонд надхвърля 10 000 експоната, старите църкви. Нейкова и Димитров обсъдиха предстоящото посещение в Несебър на комисия от ЮНЕСКО през пролетта на следващата година.

Във връзка с 20-годишнината на Националната асоциация на председателите на общинските съвети председателят на управителния съвет Красимир Косев връчи на областния управител проф. Мария Нейкова грамота за осъществен принос в развитието на местното самоуправление.

С встъпването си на длъжността областен управител проф. Нейкова започна провеждането на приемни по всички общини. Целта на тази инициатива е да улесни гражданите в населените места извън Бургас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments