Шофьор опита да пренесе на два пъти над 15 000 кутии цигари, скрити между кори за баница през Дунав мост

0
23
Митническа проверка
Митническа проверка. Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха общо 15 190 кутии цигари при две проверки на едно и също лице в района на Дунав мост при Видин.

Превозното средство е селектирано за проверка на 5 септември, след като е било засечено да изчаква да навлезе в зоната на Гранично контролно-пропускателен пункт /ГКПП/-Видин.

Цигари
Цигари. Снимка: Агенция „Митници“

Товарната композиция с хладилно ремарке пътувала към Великобритания, натоварена с хранителни продукти. Според транспортните документи камионът превозвал пратки за двама получатели, разделени с временна преграда. След сканиране във вътрешната предна част на хладилното ремарке, където температура е по-ниска и достъпът по-труден, е маркирана зона с подозрителна плътност, което наложило да бъде извършена щателна проверка. 

По време на нея митничарите се натъкнали на 10 190 кутии цигари от три различни марки, скрити между замразени кори за баница и блатове за торти. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение срещу юридическото лице – собственик на стоката, а товарната композиция и стоката са освободени.

Цигари
Цигари. Снимка: Агенция „Митници“

Вместо да напусне страната и продължи към Великобритания водачът върнал хладилния камион обратно в страната и два дни по-късно се явил на ГКПП „Ферибот Оряхово“ със същата стока – кори за баница и блатове за торти, където скрити по идентичен начин митническите инспектори откриват отново тютюневи изделия с български бандерол, този път от една регистрирана марка.

Намереното при опита за второ преминаване количество цигари е 5000 кутии. Водачът отрекъл да знае за акцизните стоки и заявил, че не са му предоставени документи за нея. Работата по случая продължава.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments