Шефът на Спецпрокуратурата: Няма подслушвани политици, журналисти и обикновени хора

0
52
Подслушване
Снимка: Pixabay

Политици, журналисти и обикновени хора не са подслушвани, заяви говорителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Тя посочи, че обвиненията срещу бившия хазартен бос Васил Божков са за ръководене на престъпна група, която работила за опорочаване на протестите. По нейните думи не е имало незаконно подслушване, както твърди служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Маджарова подкрепи решението на Висшият съдебен съвет /ВСС/ да обяви искането за отстраняване на главния прокурор за недопустимо. Тя е категорична, че казусът „Барселонагейт“, който е свързан с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, е активен и разследването е в напреднал етап.

Огнян Стоичков от Националното бюро за контрол на СРС обаче твърди, че от проверките, които са направили спрямо две лица, участващи в протестите, са прилагани неправомерно специални разузнавателни средства. Той обясни, че едно от лицата е с активна политическа дейност и извън протестите. По думите му в ход са още 6 проверки, за които имат информация, че е извършено подслушване спрямо лица, участващи в протестите. Специалистът коментира пред „БНТ“:

Темата със специални разузнавателни средства е винаги отворена и това е така, защото се задават повече въпроси, отколкото се получават отговори. На 9 юли главният прокурор, ръководителят на Специализираната прокуратура, ВСС и министъра на правосъдието получиха уведомления от нашата позиция. Съобразно тяхната компетентност, ако те решат, ще предприемат необходимите действия. Разбира се, докладвахме и на парламента.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments