СГП се самосезира по реда на надзора за законност по повод незаконните погребения

0
69
Софийска градска прокуратура
СГП. Снимка: Прокуратура на Република България

На 31 май Софийската градска прокуратура /СГП/ се е самосезирала по реда на надзора за законност във връзка с установените данни за незаконни трупополагания в землището на с. Клисура, Столична община, район Банкя.

Данните са разкрити по наказателно производство, наблюдавано от Софийска районна прокуратура и добило широк обществен отзвук. В хода на разследването по досъдебното производство са разкрити общо 13 трупа на лица. Наличните данни за нарушени граждански права в този случай обуславят необходимостта от намесата на прокуратурата и по реда нанадзора за законност.

Предстои да се извърши комплексна проверка, като се предприемат всички нужни действия и се изпълнят дадените от СГП указания. По случая са изискани материалите от наказателното дело, наблюдавано от СРП, и ще се възложи проверка на Столичния инспекторат. Резултатите следва да бъдат докладвани на СГП и събраните материали да бъдат анализирани от прокурора, за да се прецени необходимостта от предприемане и на други мерки по реда на надзора за законност.

Обществеността ще бъде информирана за резултатите от проверката.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments