Сериозен интерес към изпита за „младши прокурор“

0
63
Писмен изпит
Писмен изпит. Снимка: ВСС

Сериозен интерес бе проявен към писмения изпит за заемане на длъжността „младши прокурор“. На препитването днес се явиха 550 кандидати, които се борят за заемането на 19 длъжности, съобщиха от Висшия съдебен съвет /ВСС/. 

Изпитът се провежда в аудитории №272, №292 и №255 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Той е насрочен с решение на Прокурорската колегия на ВСС по Протокол № 2/25.01.2023 г. (обн. ДВ, бр. 12/03.02.2023 г.), конкурс за заемане на 19 длъжности „младши прокурор “ в 14 районни прокуратури.

От допуснатите до участие в конкурса 781 кандидати, на писмения изпит се явиха 550.

В 09:00 часа, в зала № 272, в присъствието на членовете на конкурсната комисия и на кандидати от трите аудитории, се изтегли казуса по наказателноправни науки, както и теста по Право на Европейския съюз в областта на правата на човека, които кандидатите ще решават.

Писменият изпит продължава 5 астрономически часа, като в тях не се включва времето за прочитане и раздаване на казуса и теста.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от много добър „4,50“, както на казуса, така и на теста, ще бъдат допуснати до устен изпит.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат обявени на общодостъпно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на интернет страницата на ВСС в тридневен срок от подписването на протокола от комисията, съобщиха още от ВСС. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments