Семейство от Варна и софиянец – загиналите край Камбурово

0
1967
Загинало семейство
Снимка: Facebook

Полицията е установила самоличността на загиналите при тежката катастрофа вчера край село Камбурово – варненско семейство и софиянец.

От ОДМВР-Търговище уточняват, че единият шофьор е бил на 60 години от София. Той се е  движел от Варна към София, навлязъл е в насрещното и е ударил „Citroen Xsara“ зад волана, на който била жена на 35 години от Варна.

На място са загинали столичанинът, варненката, както и нейните спътници – мъжът й, който е бил на 45 години, 10-годишният й син и 3-годишната й дъщеря.

Взети са кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Търговишката окръжна прокуратура.

Същевременно пък стана ясно, че Община Смядово, където най-вероятно е живеело към момента варненското семейство, е обявила 21 и 22 октомври за дни на траур в памет на Николай и Лидия Николови и двете им деца Виктор и Петя. Оттам за сметка на общински бюджет ще бъдат поети и разходите по траурната церемония.

Знамената на територията на общината ще бъдат спуснати наполовина. Забранява се провеждането на публични тържества и радостни ритуали.

След тежката катастрофа местните за пореден път настояха да се поставят още пътни знаци. Мястото, където се е разиграла трагедията, е сред най-опасните от главния път София – Варна. Най-често пътните злополуки се случвали на две проблемни места.

Кметът на Камбурово Юбейдет Исмаилов обясни, че участъкът е прав и има видимост, но се шофира с прекалено висока скорост. Той отчете, че за последните 16 години в района са станали много пътни инциденти с пострадали и жертви.

Водачите от селото също срещали затруднение да се включат на главния път. Градоначалникът твърди, че трябва да се сложи знак „Внимание! Участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия“, както и такъв за скоростта – 70 км/час.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от