СДВР: Има пострадали полицейски служители от протеста срещу БФС

1
180
Запален автомобил
Запален автомобил. СНимка: Iliyan Koychev, Facebook

Полицейски служители са пострадали в резултат на агресивни действия от страна на участници в протеста срещу БФС, който се провежда тази вечер в София.

Това стана ясно от позиция на Столичната дирекция на вътрешните работи, разпратена до медиите, в които те призовават за деескалиране на напрежението.

„След сблъсъци между агитки има пострадали и сред протестиращите. Нанесени са и материални щети по моторни превозни средства.

Има задържани. Призивът към футболните привърженици е да изразяват мирно мнението си, за да се избегне допълнителна ескалация.

Предвид продължаващите протести от СДВР съветват жителите и гостите на столицата при възможност да избягват преминаването в района на националния стадион и кръстовището при бул. „Васил Левски“ и ул. „Ген. Гурко“. В участъците, където се провеждат протестни действия временно е преустановено движението на градския транспорт.“

Според новоизбрания кмет на София Васил Терзиев пострадалите до този момент са 14 души, като четирима от тях са полицаи, а останалите участници в протеста. По думите му тепърва предстои да се направи прави оглед на щетите, но по първоначална информация има изгорял бус и кофи за смет, обърнати автомобили, счупени витрини и изкъртена настилка

Той показа пред камерите един от камъните, които е летял към охраняващите полицаи, като напомни, че те нямат отношение към състоянието на българския футбол и не е това начинът за един мирен протест. 

Към 20:30 часа напрежението все още не е потушено, като голяма част от протестиращите фенове се завърнаха на ул. „Иван Вазов“ пред Министерството на младежта и спорта. Там е запален и нов пожар, който пожарникарите в момента се опитват да загасят. 

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] думите му по време на протеста до този момент са пострадали четирима полицаи и десетима футболни фенове. Терзиев показа пред […]