Сатиричният театър в София отваря в понеделник при затегнати мерки

0
145
Сатиричен театър
Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Сатиричният театър „Алеко Константинов“ е в готовност да отвори врати на 1 юни, заяви директорът Калин Сърменов пред „NOVA“. Разрешението за това бе получено едва вчера, но от театъра заявиха, че са се готвили за това от известно време.

За да се осигури безопасността на гражданите залата ще отвори при капацитет до 30%. Архитектурният план на залата е позволил движението на вход и изход да се организира през различни входове – отдясно ще се влиза, а отляво ще се излиза. От театъра са се погрижили зрителите да не пресичат траекториите си. Те ще бъдат разпределени през ред и през 2 места едни от други.

Относно безопасността на актьорите директорът издаде, че се работи по стратегия за „нов вид театрални представления“. За него спокойствието им е от съществена важност. По тази причина и пиесите, които ще се играят за момента, ще изискват по-малко хора на сцената. Ще се изчака с възобновяването на хитовите пиеси „Телевизионна мрежа“ и „Дон Кихот“, а ще се продуцират камерни и стенд-ъп представления.

Желанието за работа на всички е много голямо, заяви Сърменов. Добави, че зависи от хората дали ще преодолеят страха си и разбира, че това ще отнеме време. Въпреки това десетки хора вече са презаредили билетите си за театър.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments