Съпругът на починалата родилка: Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето

3
14509
Мартин Симеонов
Мартин Симеонов. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето – това сподели съпругът на починалата 29-годишна родилка от Русе Мартин Симеонов пред „NOVA“. Той е категоричен, че ще търси до последно отговорност, защото иска да е последният човек, изтърпял тази мъка.

Опечаленият мъж разказва, че детето е започнало да се задушава по време на раждането и заради това се е наложило Цезарово сечение. Въпреки това е било извадено живо и здраво, проплакало е веднага. След операцията съпрузите са си писали, като жената се е оплакала от големи болки.

„Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 03:40 ч. сутринта ми пише: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя“.“, споделя той и добавя, че според него никой не е проверил какво се случва с нея.

„Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „Канев“ е откога децата се носят при родилките в интензивно отделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 03:30 ч. през нощта“, твърди той.

Причината за смъртта е белодробна емболия, са заявили от УМБАЛ-Русе. Това е било казано и на Симеонов, докато е бил до трупа на жена си.

„Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 06:58 часа, а те ми се обадиха в 08:00 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка и че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения“, добави той.

Симеонов смята, че ако е имало някого до жена му, е можело да се направи нещо. Той твърди, че тя е станала, за да повика някого, че много я боли и се е свлякла.

„Кога са я намерили – не е ясно… когато са се наспали“, предполага той.

Бебето е момченце и се казва Белослав. Симеонов разказва, че всеки ден го гушка, защото знае, че е частица от нея.

„Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо“, каза той.

Според бащата на Симеонов трябва да има затвор за всеки, който не си върши работата. По негови думи лекарката, извършила операцията, е била осъждана веднъж условно, като според него сега трябва да влезе в затвора и да излежи присъдата си.

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Аз уважавам истината
Аз уважавам истината
9 дни по-рано

Наистина ужасна история. Вече се знае,че въпросната лекарка е била осъждана за подобен случай и би трябвало сега да понесе вината за смъртта на младата жена.

Rosi
Rosi
8 дни по-рано

Един ще опере пешкира, но дай Божи всеки в “системата” да си вземе поука. Жалко, много жалко за семейството! Неописуема мъка! Почивай в мир, Иве!

редкин
редкин
7 дни по-рано

Един ден всичко ще си дойде на мястото и няма да има безотговорни лекари .но кой , кой ще върни изгубеното на това момче ? Това е ужасно , това не
човешко Как става това : ще отидеш на работа ,ама да се наспиш…Позор!