Само за седмица: 571 нарушения на скоростта са констатирани в Бургас

0
98
Полиция
Снимка: Pixabay

Само за седмица на територията на Бургас са констатирани 571 нарушения на скоростта, съобщиха от полицията.

Служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления. Проверките са засегнали спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на морския град са установени общо 571 нарушения на скоростта. В пет от случаите превишената скорост е била над 50 км/час, а водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Хванатите неправоспособни водачи са били трима.

С глоба в размер на 30 лв. служителите на реда са санкционирали 14 велосипедисти, като две са били основните нарушения, извършвани от тях – управление на колело без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда. Те са констатирани най-вече на ул. „Александровска” и ул. „Богориди”.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са били глобени 21 пешеходци, а за преминаване на червен светофар полицаите са санкционирали осем водачи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments