Съдят мъж, осъждан още 11 пъти – удрял с брадва жена си пред децата им във Велико Търново

0
386
Домашно насилие
Насилие. Снимка: Pixabay

Великотърновската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на телесни повреди и закани към жена, извършени в условията на домашно насилие. М.М. е обвинен за това, че:

На 6 януари тази година във Велико Търново, е причинил чрез удар с ръка и удар с глава средна телесна повреда на Ф., като телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие и представлява опасен рецидив.

Две седмици след това – на 20 януари, същият е причинил чрез удари с ръце и крака, удари с брадва и рязане с трион лека телесна повреда на Ф., изразяваща се в охлузна рана, отоци и кръвонасядания по тялото и лицето, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие.

Между 9 и 20 януари мъжът на два пъти в условията на продължавано престъпление във Велико Търново, се заканил с престъпления против личността – че ще ѝ отреже езика, ще я обезобрази и с убийство на Ф., които заканвания са извършени в условията на домашно насилие и биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им.

М.М. е осъждан 11 пъти. От 16 години живеел с пострадалата на семейни начала. Често употребявал алкохол и проявявал ревност и това ставало повод за скандали, който прераствали в побой над жената, като това се случвало пред децата им. Биел пострадалата и отправял към нея заплахи – както за нанасяне на телесна повреда, така и за убийство. Това станало причина жената да помоли в Отдела за закрила на детето да й бъде оказана помощ, като бъде настанена с децата си в приют.

Мъжът е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Очаква се да бъде насрочено делото пред съда.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments